2014. január 17., péntek

Tejes kiőrlésű magvas tönkölybúza kenyér






Hozzávalók :

3,5 dl langyos víz
½ ek cukor
 3 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 ek tökmagolaj
1 marék napraforgómag ( pirított )
1 marék tökmag   ( pirított )
1 ek lenmag ( darált )
1 ek szezámmag
1 mk kenyér fűszer
1 ek himalaja só
50 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
7 g szárított élesztő ( dr otker )

Ahogy leírtam abban a sorrendbe rakom a kenyérsütő gépbe a hozzávalókat.

Normál mód és sötét programmal elindítom a gépet.  Az első 2-3 percnél megnézem, hogy egyben van-e a  kenyér tészta ( kis gömböcnek kell lennie ) ha még lágy akkor addig adagolok hozzá kevés lisztet amíg egyben nem lesz : Ez a lényeg  !!! így lesz  finom a  kenyér . 

Sütőben is lehet sütni 180 fokon ( légkeverés ) kb 50 perc.

Kenyér fűszer:

2 ek ő köménymag
1ek édeskömény
1 ek koriander
1 mk ő ánizsmag

Kávédarálóban porrá őrlöm és légmentesen tárolom.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése