2014. január 11., szombat

Magmajonézes Céklás, sárgarépás savanyú káposzta saláta



Hozzávalók :

Egyforma mennyiségű sárgarépa , cékla, savanyú káposzta  vékonyra szeletelve
Én most kb 6-6 dkg-ból készítettem ( egy - egy marék )

Magmajonéz :

1 csésze áztatott napraforgómag (  6 óra, többször cserélni a vizet )
½ csésze víz
1 tk méz
1 mk mustármag
1 cikk fokhagyma
1 mk himalaja só
1-2  tk citromlé
¼ mk őrölt köménymag

Jó alaposan összeturmixolni és a salátával összeforgatni.

Én most a sárgarépa és a cékla darabokat ( ami a reszelésből megmaradt ) kevés vízzel össze turmixoltam és ezzel a lével öntöttem fel a  napraforgómagot.

Jó kis vitamíndús saláta J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése