2014. március 11., kedd

Saláta és öntet készítése pár nappal étkezés előtt




A salátákat megmosom, jól lecsöpögtetem és megszárítom. utána összetépkedem.
Reszelek hozzá sárgarépát, paprikát és összekeverve beteszem egy üveg tálba, az aljára teszek egy papírtörlő darabot. lezárva a hűtőbe teszem. Természetesen bármilyen salátával el lehet készíteni, előre.
 Ez 3-4 napig friss marad és csak annyit kell belőle kiszedni amennyit egyszerre megeszek .

Öntet :

9 ek olíva olaj ( hidegensajtolt olaj )
1 ek dijoni mustár
1ek méz ( vagy más édesítő )
1 cikk fokhagyma ( fokhagymapor )
1/4 mk oregánó
1/4 mk köménymag ( de bármilyen fűszert tehetsz bekle
1 tk só
3 ek friss citromlé

 A hozzávalókat kis üvegbe teszem, jó alaposan összerázom és a hűtőbe tárolom . Ebből is csak egy két evőkanállal teszek a salátámra. Így pár napra időt spóroltam magamnak :) Gyorsan kész a saláta.

Van aszalt paradicsomom is ezt is beáztatom vízbe pár órára (3-4 ) Utána lesuűröm, a levét elhasználom levesbe, és kis üvegbe teszem és külön adom a salátához, ez is eláll 3-4 napig a hűtőben és nagyon finom :) főleg ugye mert ezt  biztosan tudom, hogy a saját vegyszermentes paradicsomom :) Érdemes volt aszalnom  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése