2013. július 7., vasárnap

Kelkáposzta chips













Hozzávalók:
Kelkáposzta lapok pácolva és utána aszalva .

Kesusajtos öntetet kell készíteni és ebben megmártogatni a káposztákat legalább 4 óráig álljon ebben a pácban és utána mehet aszalni 10-15 óra .Én este 20 órakor betettem az aszalóba és reggel 8 órára tökéletesen ropogós, finom, sós, sajtos ízű lett :)))))))))))))))

A marinád hozzávalói:

 1 csésze natúr kesudió,
 annyi víz ami ellepi a kesudiót
 só,
3 ek  inaktív sörélesztő pehely,
3 ek  citromlé,
őrölt pirospaprika.
kevés köménymag
 De kóstold és fűszerezd, ha még kell !!! ugyanilyen íze lesz mint most amikor megkóstolod :)

 (Sót, sörélesztő pelyhet és citromlevet nem kell kispórolni belőle, mert ezek adják a fincsi markáns sajtos-chipses ízt majd). Az egészet jó alaposan össze botmixereljük.

Egyszerűen nem tudom leírni szavakkal, hogy milyen isteni finom lett !!!! 
 Nem gondoltam volna :) Szóval ezt mindig fogom készíteni :)

Amikor másodjára készítettem már tettem az aszalóra tapadásmentes papírt. és sűrűbbre hagytam a pácot :)

Fitt nők : Vámosi Nóra receptjéből való .

Ui: Tapasztalás miatt ,szerintem kell alá tapadásmentes lap  ,mert nekem rászáradt a massza a rácsra. Legközelebb kipróbálom sütőlapon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése