2013. július 2., kedd

Guacamole nyers mexikói csípős krém, cukkiniba tekerve





A mexikói guacamole alapja is az avokádó, zöldségekkel összeturmixolva, chilivel megbolondítva forró hangulatba hozhatja a vendégeket. A sokszor gyümölcsös ételek közé sorolt avokádó a pikáns fűszerezésnek köszönhetően igazi déli, temperamentumos étellé válik.

 Hozzávalók :

Két avokádót vágjunk ketté és kanalazzuk ki a húsukat, majd turmixoljuk össze ezt paprikával, paradicsommal, hagymával és kevés korianderrel. Sózzuk, borsozzuk a Guacamole-t, tegyünk hozzá egy kevés citromlevet, valamint chili port is, hogy igazi erős mexikói csemegét kóstolhassunk a barátainkkal együtt.

 Próbáljunk ki új, egészséges recepteket, legyünk kreatívak és vállalkozó szelleműek a konyhában is!
Tehetsz hozzá fokhagymát is :)

Én most csak fél adagból készítettem és cukkiniba tekertem. Nagyon ízlik,igaz a friss koriander ízét még szoknom kell :) De napról napra jobban ízlik :)

Koriander :A gyógynövény hatásos felfúvódás és telítettségérzés, valamint a gyomor- és béltraktusban jelentkező görcsök, fájdalmak ellen. Kiváló szélhajtó. A koriander kiválóan alkalmas a "Roemheld-szindróma" (gázfelgyülemlés a hasban) kezelésére.
A tudományos vizsgálatok szerint a koriander serkentőleg hat az emésztésre, és gátolja bizonyos káros baktériumok elterjedését a szervezetben.

 Annyira csípősre sikerült, hogy csak úgy ég a szám :)) Jó étvágyat :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése