2013. július 8., hétfő

Dél indiai citromos rizs kesudióval


Hozzávalók

·                 2 csésze főtt rizs
·                 2 evőkanál olívaolaj
·                 1 teáskanál koriander por
·                 1 teáskanál köménymag (egész)
·                 1 teáskanál fekete mustármag (egész)
·                 2-3 csipet hing/asafoetida (fokhagyma pótló, puffadásgátló fűszer)
·                 1 bő teáskanál kurkuma por
·                 6-8 curry levél
·                 2 db szárított vörös chili
·                 2 teáskanál reszelt gyömbér
·                 1/2 csésze sótlan, pirított mogyoró, vagy kesudió
·                 1 db citrom leve
·                

Így készítsd el:

Pirítsd meg egy kicsit az őrölt koriandert, majd tedd félre. Ezután hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, majd dobd bele a köménymagot, a fekete mustármagot, a curry leveleket és a chiliket. Addig pirítsd őket, amíg a magok ki nem pattognak. Vigyázz, hogy le ne égesd. Vedd lejjebb a hőmérsékletet és keverd hozzá a reszelt gyömbért meg a kesudiót/mogyorót és süsd egy percig. Kapcsold ki a tűzhelyet és öntsd a serpenyőbe a kurkumát, a hinget és a friss citromlevet. Alaposan keverj össze mindent. Add hozzá a főtt rizst és a koriandert. Sózd meg és keverd át az egészet, hogy a rizst átjárják a fűszerek. A kókuszimádók bátran adjanak hozzá két evőkanálnyi kókuszport, de egy marék zöldborsóval is dúsítható. A dél-indiai citromos rizs önmagában is igazán finom és kiadós fogás, mely kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Remélem, megkóstoljátok.

Nekem nem volt itthon chili, így a piros szín hiányzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése