2013. november 27., szerda

Székelykáposzta nyersen





Hozzávalók :

 1,5 kg savanyú káposzta ( leöblítve kinyomva )
15 dkg paradió
10 dkg mandula  ( áztatva legalább 12 órán át és  héj nélkül )
1 kápia paprika
1 db tv paprika
10 dkg póréhagyma vagy lila hagyma
2-3 db foghagyma cikk
2-3 db paradicsom  ( aszalt is lehet )
Só, bors, kömény, koriander,  magyaros fűszerkeverék.

A zöldségeket turmixoljuk , aztán tegyük bele a magokat és a fűszereket és ezekkel is  turmixoljuk. Amikor kész akkor keverjük össze a savanyú káposztával . Tegyük hűtőbe, hogy jól érjenek össze az ízek J Isteni J

Magtejföl :

15 dkg napraforgómag és kesudió vegyesen.
 citrom lé, só, bors, egy kevés édesítő , kevés víz.


A magokhoz annyi vizet öntök, hogy tejfűl sűrűségű állagot kapjak, jól összeturmixolom a hozzávalókat és kész J Kóstolj és ízesíts a szád íze szerint J

Lénárt Gitta blogjáról van a recept.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése