2013. szeptember 17., kedd

Paprika krém










Hozzávalók :
2 kg pritaminpaprika
1 kg paradicsom
1 kg hagyma
 Ezeket nyersen húsdarálón ledaráltam hozzáadtam 3 db babérlevelet és puhára főztem.

Amikor besűrűsödött hozzáadtam 0,5 dl 10 % -s ecetet, 5 dkg cukrot ( én nyírfacukrot használtam ) 5 dkg sót ( himalaja ), borsot, 3 ek mustárt és összefőztem.
 Recept szerint ír bele 1 mk szalicílt, de én nem tettem bele.

Üvegekbe raktam, lezártam és meleg dunsztba tettem .

Ízletes krémet kaptam ami szerintem jó kenyérre kenve vagy ételek ízesítésére.

Ebből az adagból : 6 ü /3 dl és 2 ü / 2 dl lett .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése