2013. december 2., hétfő

Teljeskiőrlésű lisztes répás, diós, kókuszos, almás maffin














Hozzávalók:

 2 csésze liszt  ( teljeskiörlésű búzaliszt )
 2 tk szódabikarbóna
½  tk só ( himalaja )
½   csésze mazsola
½  csésze kókuszreszelék
3 nagy tojás
 2 tk vanília aroma ( vanília por )
 1 ¼ csésze cukor  ( nádcukor )
 2 csésze reszelt sárgarépa (sajtreszelőn)
 2 tk fahéj
 Fél csésze apróra vágott dió/mogyoró
 1 alma reszelve
 1 csésze olaj ( hidegen sajtolt napraforgó olaj )

Elkészítés:

Sütőt 175°-ra előmelegíteni.
 Muffinformákat papírral kibélelni.
Lisztet összekeverjük szódabikarbónával + só + kókuszreszelék + mazsola + fahéj + dió.
 A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
 A tojások sárgáját cukorral aromával habossá keverjük. Majd hozzáadjuk a sárgarépát, az almát, végül belekeverjük az olajat, a lisztes keveréket és a tojás fehér habját. 25-30 percig sütjük.


ISTENI !!!  ( a csésze mérete  2,5 dl) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése