2013. június 28., péntek

Mákos -almás pite ( nyers )


Hozzávalók :

3 db 19 x 19 cm-s aszalt gyümölcslap

Gyümölcslap:

60 dkg alma-banán vegyesen( tisztítva magok nélkül mérve !! ) , leturmixolva ( víz nélkül !! ) Aszalógépben vagy sütőben sütőpapíron vékony rétegben  megaszalni ( kb: 10 -12 óra ) Aztán lehet ollóval felvágni tetszés szerint :)

Mákréteg :
 20 dkg mák
15 dkg méz
1 citrom reszelt héja
1 kk vaníliapor ( vagy 1 vanília kikapart belseje )

Almaréteg :

20 dkg alma( tisztítva mérve )
1 ek méz
1 ek citromlé
1 kk fahéj
1tk útifűmaghéj ( elhagyható ) De kell bele szerintem, hogy ne legyen lágy. folyós az alma.

 A mákos réteghez beáztatjuk a mákot kétszeres mennyiségű vízben 4-5 órára. ( az emésztésgátló anyagok így kiáznak belőle )
Jól leszűrjük, leöblítjük, szétterítve megszárítjuk és utána ledaráljuk. Összekeverjük mézzel, citromhéjjal és vaníliával.

Almatöltelék :

 A felét nagy lyukú a másik felét az almának kis lyukú reszelőn lereszeljük, mézzel, citromlével ízesítjük. Konyhai szűrőbe tesszük és a felesleges levet lecsöpögtetjük ( 1 óra ) fontos, hogy ne ázzon el a "tészta ".Utána beletesszük a fahéjat, útifűmaghéjat ( ez zselésítő és magába szívja a felesleges nedvességet :)

Gyümölcslapra rákenünk egy réteg mákot, arra teszünk még egy gyümölcslapot,aztán jön az alma ,rá megint egy gyümölcslap és a végén rákenünk egy kis mákot még :)

Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a gyümölcslapok felpuhuljanak:)

Lénárt Gitta:  Élő édességek könyvéből van a recept :)

Isteni lett :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése