2013. június 24., hétfő

Élő, nyers csokoládétorta

Nyers, vegán, ráadásul legcsokisabb élmény? Ez meg, hogy lehetséges? Mindez azt is jelenti, hogy akkor ez egy egészséges édes-élmény? Hát igen, ha leszámítjuk a benne lévő 100 gramm nádcukrot, csak egészséges, tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag alapanyagokból áll.
Hozzávalók 4 főre 
(18, 5 cm-es csatos formához):
Torta alaphoz: 
- 100 g mandula 
- 70 g datolya, kimagozva 
- 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só
Krémhez: 
- 1 és 1/2 érett avokádó  ( én 2 db tettem bele )
- 70 g kakaópor (cukrozatlan) ( karobport tettem bele )
- 50 g kókuszolaj           ( kókuszvajat tettem bele )
- 100 g nádcukor 
- 1 vaníliarúd kikapart magjai 
- csipet tengeri vagy Himalája só
Elkészítése: 
Ha van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le, és húzzuk le a héját . Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs időnk, akkor tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg.
Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a sót. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll "tésztává". Ha nagyon száraznak érezzük, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat.
A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet.

Tegyünk minden hozzávalót a robotgépre és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe 1 órára. Ha türelmetlenek vagyunk, már 45 perc után kivehetjük.

Kielégítette az édesség utáni vágyamat :) Tömény és finom  :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése