2013. február 3., vasárnap

Fekete szedres joghurttorta


Ilyen lett :)) ja én nagyon finom :)) igazán nyáron nagyon hűsítő :))








Hozzávalók:
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz,6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagy pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl,8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint fekete szeder.


Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, ezt követően a tortaformába elsimítjuk.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tejfölt és a mézet, majd a zselatinport az 1 dl vízben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A végén az egészet ráöntjük a tortaalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Végezetül a hűtőbe helyezzük legalább egy órára, amíg meg nem dermed.

Még azon változtattam, hogy tettem a tetejére egy tortazselét áfonyával :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése