Hozzávalók :
Egyforma mennyiségű gabonák: 1 kg-hoz
½ csésze barnarizs
½ csésze bió búza
½ csésze hántolt árpa
½ csésze köles
½ csésze zabpehely
1 ek kókusz zsír
2 ek por pirospaprika
1 fej fokhagyma
2 tk himalaja só
1 mk őrölt bors
1mk őrőlt köménymag
Előkészítés :
A gabonákat : rizst, búzát, árpát előző
este jó alaposan megmostam és beáztattam.
Másnap forrásban levő két szeres vízben ( egy kis házi vegetát tettem bele ) és megfőztem.
A kölest és a zabpelyhet száraz
serpenyőben megpirítottam és kétszeres
vízzel felöntöttem és megfőztem.
Amikor megfőttek az egészet ledaráltam, összekevertem a fűszerekkel és legalább 2 órát állni hagytam, hogy
összeérjenek az ízek. ( lehet, hogy lehetne rögtön tölteni )
Műbélbe töltöttem a párommal J és elvittem 3 napig füstöltetni.
Már magában is nagyon finom kenyérre vagy krékerre kenve . Annyira finom
lett, hogy nem is tudom szavakkal leírni J
Olyan mint a kolbász íze és a hurka állaga, na mindegy egyszerűen Mennyei
lett !! Elsőre .
Szóval érdemes kipróbálni, kóstolni a fűszerezésnél, kinek milyen a száj
íze J
Szia Vica!
VálaszTörlésÉn is hasonló felfogású vagyok. Vegán recepteket kutattam, mikor a Tiédre találtam. Rögtön megtetszett és már el is készítettem a fiamnak, aki nagyon szereti a vegán kolbászt. Még nem kóstoltuk meg, de az illata alapján nagyon finom lehet.
Köszönöm a receptet.
Sok sikert a további kipróbálásokhoz és kérlek oszd meg, ha úgy gondolod. :)