Hozzávalók 4 személyre:
Saláta öntet :
3 ek olívaolaj
1 ek borecet
Só, bors
Hozzávalók :
35 dkg fehér káposzta vékonyra
gyalulva
17 dkg sárgarépa reszelve
17 dkg kaliforniai paprika vékonyan szeletelve
2 púpozott ek friss petrezselyem , metélőhagyma vagy újhagyma aprítva
5 dkg mazsola ( megmosva, csöpögtetve )
5 dkg pirított sótlan földimogyoró vagy fenyőmag vagy aprított dió ( én
áztatott szárított diót tettem rá )
Elkészítettem az öntetet és
beletettem a hozzávalókat, jól összekevertem és a hűtőbe raktam legalább egy
órára, hogy a káposzta megpuhuljon és az ízek jól összeérjenek . A
diót közvetlenül tálalás előtt raktam rá .( ami itt a fotóról lemaradt :( , de kell hozzá mert nagyon finom vele !!! Főleg így beáztatva és megszárítva, így könnyen emészthető .)
Nagyon egyszerű és nagyon finom saláta .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése