3 dl víz
2 tk agar agar por ( http://bolthely.hu/biobolt/id/00059_Agar-agar_por__bio__60_g
- 10 dkg kesudió ( egy éjszakára beáztatva )
12 g étkezési élesztő pehely vagy inaktív élesztő pehely ( én inaktívat tettem bele )http://www.biorganik.hu/
2 ek tahini
1-2 tk fokhagymapor
1 tk hagymapor
1-2 kk mustármagpor
1/4 tk só ( én többet tettem )
3 ek citromlé
csipet őrölt köménymag
Elkészítése :
Felforraltam a vizet beletettem az agar-agar port ( növényi zselésítő )
és kb 2-3 percig főztem . A többi hozzávalókkal jól összeturmixoltam . Egy üveg tálba tettem és a hűtőbe helyeztem, gyorsan köt :) nagyon finom lett , legközelebb még kísérletezem a fűszerekkel :)
Tahini
(10 dkg szezámmag,
2 gerezd fokhagyma,
1 tk. himalaya só,
2-3 ek. olívaolaj,
kb.
2 tk. citromlé)
A tahinit így tudjuk
elkészíteni: a szezámmagot zsiradék nélküli edényben vagy serpenyőben
megpirítjuk, majd kávédarálón alaposan összeőröljük. Hozzáadjuk az olajat, a
víz felét, a fokhagymát, sót és a citromlevet. Egy botmixer segítségével
alaposan összedaráljuk. A maradék vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg
krémes állagú nem lesz. Üvegbe teszem és olajat öntök a tetejére, hűtőben sokáig eláll .
TIPP: A tahini nagyon finom édesen is, ez
esetben fokhagymát és sót ne tegyünk bele, hanem 2 ek. mézzel ízesítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése