Hozzávalók :
½ ek cukor
3 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 ek tökmagolaj
1 marék napraforgómag ( pirított )
1 marék tökmag ( pirított )
1 ek lenmag ( darált )
1 ek szezámmag
1 mk kenyér fűszer
1 ek himalaja só
50 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
Ahogy leírtam abban a sorrendbe rakom a kenyérsütő gépbe a hozzávalókat.
Normál mód és sötét programmal elindítom a gépet. Az első 2-3 percnél megnézem, hogy egyben
van-e a kenyér tészta ( kis gömböcnek
kell lennie ) ha még lágy akkor addig adagolok hozzá kevés lisztet amíg egyben nem
lesz : Ez a lényeg !!! így lesz finom a kenyér .
Sütőben is lehet sütni 180 fokon ( légkeverés ) kb 50 perc.
Kenyér fűszer:
2 ek ő köménymag
1ek édeskömény
1 ek koriander
1 mk ő ánizsmag
Kávédarálóban porrá őrlöm és
légmentesen tárolom.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése