Hozzávalók :
1 csésze ( 20 dkg ) köles
20 dkg darált dió
6 dkg méz ( rizsszirup …stb amit szeretsz )
Kevés kókuszreszelék
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőztem, hűtöttem és összekevertem a hozzávalókkal . Kóstóld
meg , ha kell ízesítsd amivel még szeretnéd . Golyókat formáltam belőle és
kókuszban és darált dióban megforgattam J Hm.. az a finom diós íz … J
Én a diókat áztattam 24 órán át,
közben többször leöntöttem róla a vizet és tiszta vízzel öntöttem fel. Utána kiszárítottam és ledaráltam. Így az
emésztést gátló enzimek, feloldódnak kiáztak belőle , ezt azért készítem így
mert nyersen esszük. Mindig többet készítek egyszerre, így mindig van készen
áztatott szárított nyers dióm J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése