2013. december 2., hétfő

Lenmagos, zabpelyhes kréker ( nyers )


Hozzávalók :

1 csésze ( 2dl ) darált sárga lenmag
1 csésze darált zabpehely
1/2 csésze darált napraforgómag
1-1 marék egész napraforgómag és tökmag
1 szál reszelt sárgarépa
1/2 reszelt zeller
1/2 lilahagyma reszelve
2 ek inaktív sörélesztőpehely
3 cikk fokhagyma
2 ek kurkuma
1tk curry
1tk ő  koriander
1tk ő köménymag
2 tk himalaja só
2.5 - 3 csésze víz

A darált sárga lenmagot felöntöm 2 dl  vízzel és addig állni hagyom míg a többi hozzávalókat megtisztítom, ledarálom, lereszelem. Utána összekevertem az egész hozzávalókat és még adtam hozzá vizet, hogy jól el tudjam kenni .
Az aszalógép tapadásmentes lapjára vékonyan szétkentem és megaszaltam. Nagyon finom lett, jó kis chips szerű ropogós " kenyérke " lett :) Bármilyen krémmel ehető kenyér helyett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése