Hozzávalók a tésztához :
60 dkg gyümölcs : 2 db banán és kb
4 db alma
Összeturmixoltam ( nem kell hozzá víz !!! ) és tapadásmentes lapra szétkentem kb 3-4 mm vastagságúra és megaszaltam
( sütőben is lehet szilikonos sütőpapíron,
légkeveréses sütő, és egy fakanállal támaszd ki az ajtót, 50 fokon ) kb: 12 óra addig kell aszalni, míg
teljesen megszilárdul a teteje és szépen le lehet húzni a papírról J Ezt a lapot 4 felé vágd .
Mák töltelék :
20 dkg mák ( 1 óráig áztattam megszárítottam és ledaráltam ) én ezeket
mindig előre nagyobb mennyiségben elkészítem .
5 dkg áztatott lecsöpögtetett mazsola
5 dkg áztatott lecsöpögtetett datolya
Kb: 10 dkg aszalt szilva ( egy éjszaka őrölt fahéjjal áztatva , lecsöpögtetve )
1-2 ek narancslé
½ citrom héja ( bio )
4 ek méz
Dió töltelék:
20 dkg darált dió ( 24 órán át áztatva többször cserét vízzel, szárítva
és darálva )
5 dkg kesudió
10 dkg méz
1 tk fahéj
2 ek citromlé
Azért kell a magokat áztatni, hogy az enzimgátló anyagok elbomoljanak, és
így könnyebben emészthető legyen az étel .
A tölteléket rákentem a lapokra és feltekertem, hűtőbe tettem, hogy
felpuhuljon a tészta J Keményen
szeletelhető .
A töltelék hozzávaló arányait azért figyeld, hogy ne legyen túl lágy vagy
túl kemény J) olyan
jól kenhető legyen , én az első mákosomat készítettem most és kb 20 dkg
aszaltszilvalekvárt tettem bele és lágy lett L a tészta is ezért egy kicsit lágyabb lett, de így is nagyon finom lett J Legközelebb kevesebbet teszek
bele vagy majd teszek hozzá 1-2 ek útifűmaghéjat .
Annyira finom, és telít, hogy ebből nem tudsz megenni sokat J egy kettő bőven elég J Isteni J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése