Hozzávalók :
1 l olaj
5 kg padlizsán ( sütve, pépezni )
4 kg pritaminpaprika vagy kápia paprika
1,5 kg hagyma
1 liter fejtős bab
Daráld le a hagymát és a paprikát külön, külön.
Az olajat oszd el három fele és külön, külön mindegyiket kezd el dinsztelni
olaj + hagyma - dinsztelni
olaj + paprika - dinsztelni
olaj + padlizsán - dinsztelni addig kell mindegyiket míg el nem párolog a leve -
A babot sós, babérleveles vízben főzd puhára .
öntsd egy nagy fazékba a hagymát, paprikát, padlizsánt ,tegyél hozzá 1 liter paradicsomlevet, sót, borsot ( kóstólj !! ) és főzd sűrűre kis lángon.
Ha kész tedd hozzá a babot, keverd át pár perc rottyanjon össze.
Öntsd üvegekbe a tetejére tegyél 1 ek FORRÓ !!! olajat ez lesz a tartósító :) lezárni és meleg dunsztba tedd :)
Nagyon szeretjük ezt a kencét :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése