Narancsos
csokitorta
Alaplap:
2 csésze dió (18 dkg )
2 csésze áztatott datolya ( 22 dkg )
½ csésze kókuszreszelék (opcionális = nem kötelező, akkor kell, ha lágy a
massza ) )
3 ek kakaópor
Csipet só
A hozzávalókat az aprító gépben morzsásra aprítjuk, de akkor jó ha
összetudjuk gyúrni, hogy összetapadjon.
A masszát belenyomjuk egy 18 cm-s
tortaformába úgy, hogy pereme legyen.
Aszaló gépbe tesszük és 3-4 órán át aszaljuk, majd levesszük a torta
formát és még 1-2 órát aszaljuk ( sütőben is lehet nyitott ajtónál 50 fokon )
Így bármikor felhasználhatod mert sokáig eláll.
Ha azonnal fogyasztod
akkor nem kell aszalni ,de egy napot várjál a szeletelés előtt J
Narancsos töltelék:
2 csésze mandula ( 26 dkg )
4-5 frissen facsart narancsleve
Csipet citromhéj,kiskanál citromlé
A mandulát egy napig áztatjuk, lehúzzuk a héját, aprító gépben morzsásra
aprítjuk és annyi narancslevet adok hozzá, hogy egy sűrű nem folyós masszát
kapjak
.Ezzel megtöltöm a torta alját.
Csokis töltelék:
1 csésze kesudió (15 dkg )
1-2 ek kakaóvaj ( én kókusz olajat tettem bele )
3 ek kakaó ( én holland kakaót használok )
1 csésze (11 dkg ) magozott beáztatott datolya
A kesudiót ledaráltam és kevés vízzel simára turmixoltam a kókuszolajjal
és a datolyával. Hozzátettem a kakaót és
jó krémes állagú csokikrémet kaptam a mit rásimítottam a narancsos krémre.
Hűtőbe tettem és egy napig hagytam össze érni, megszilárdulni J Lehet díszítened tetszés szerint
, nekem maradt egy kis narancskrém és azt tettem egy habzsákba és kinyomtam .
LÉNÁRTL GITTA KÖNYVÉBŐL VAN A RECEPT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése