Hozzávalók :
Csokis réteghez :
2 avokádó
1 érett banán
2 ek kakaópor ( én holland kakaót használtam )
1 ek méz ( én tettem még bele mert édes szájú vagyok J ) vagy más édesítő
Gyümölcsös réteghez:
40 dkg piros gyümölcs összesen (
aszalt meggy beáztatva, málna ribizli,feketeszeder vegyesen )
Vaniliás réteghez :
20 dkg kesudió ( én áztattam 1/2 órát )
½ citrom leve
1 ek méz vagy más édesítő
Vaniliapor ( vagy egy vanília kikapart belseje )
Víz.
Az avokádót, banánt, kakaót, mézet sima állagúra turmixoltam.
Az aszalt gyümölcsöket egy kis áztatóvízzel nem túl sima krémmé összeturmixoltam aztán
beletettem a többi hozzávalókat és egyet forgattam rajta, vagy villával nyomkodd
össze..
A kesudiót a hozzávalókkal annyi
vízzel össze turmixoltam, hogy tejföl sűrűségű legyen.
A poharakba először a csokis réteget ,aztán a gyümölcsös réteget és a
vaníliás réteget tettem . Utána lehet ismételni a rétegezést J
Díszítsd tetszés szerint J
Lénárt Gitta könyvéből van a recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése