2013. november 24., vasárnap

Almás mákos nyers torta









Tészta:

80 gramm kókuszdara
70 gramm mák
70 gramm arany lenmag
kávéskanál vanília
kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
12 darab datolya
kb. 10 evőkanál víz
csipet só
2 evőkanál méz vagy agávé szirup

A kókuszt, mákot, lenmagot megőröljük kávédarálóban. A datolyákat a vízbe beáztatjuk, majd konyhai robotgépbe öntjük és eldolgozzuk a mézzel. Hozzáöntjük a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk. A cél, hogy ha belenyúlunk és összenyomjuk ujjainkkal akkor összeragadjon a massza. Ha nem ragad mehet még kicsi víz.

A tésztát ketté vesszük és felét a tortaforma aljába nyomkodjuk. Erre jön egy réteg alma.

Almás töltelék:

6 közepesen kicsi almát lereszeltem, fahéjjal ízesítettem és 2 evőkanál útifűmaghéjat kevertem hozzá.

A fele alma mehet a piskótára, jól eloszlatjuk és megtömörítjük kanállal meg kézzel. Erre rászórjuk a maradék mákos őrleményt eloszlatjuk és ha mindenhova jutott rányomkodjuk megtömörítjük. Erre megint alma jön.

Fahéj krém:

12 datolya
2-3 evőkanál kókuszzsír
1 banán
2 mokkáskanál fahéj
3 evőkanál víz


Turmixgépben krémesre dolgozzuk, majd a torta tetején elkenjük. Kicsit hűtőbe tesszük és ha megdermedt a teteje, szépen lehet vágni.

Egy kicsit lágy lett a fahéjkrém , de Isteni lett :) Legközelebb több kókuszzsírt teszek bele.

A recept Sütő Mónikától való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése