Tészta:
kávéskanál vanília
kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
12 darab datolya
kb. 10 evőkanál víz
csipet só
2 evőkanál méz vagy agávé szirup
A kókuszt, mákot, lenmagot megőröljük kávédarálóban. A datolyákat a vízbe
beáztatjuk, majd konyhai robotgépbe öntjük és eldolgozzuk a mézzel. Hozzáöntjük
a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk. A cél, hogy ha belenyúlunk és
összenyomjuk ujjainkkal akkor összeragadjon a massza. Ha nem ragad mehet még
kicsi víz.
A tésztát ketté vesszük és felét a tortaforma aljába nyomkodjuk. Erre jön
egy réteg alma.
Almás töltelék:
6 közepesen kicsi almát lereszeltem, fahéjjal ízesítettem és 2 evőkanál
útifűmaghéjat kevertem hozzá.
A fele alma mehet a piskótára, jól eloszlatjuk és megtömörítjük kanállal
meg kézzel. Erre rászórjuk a maradék mákos őrleményt eloszlatjuk és ha
mindenhova jutott rányomkodjuk megtömörítjük. Erre megint alma jön.
Fahéj krém:
12 datolya
2-3 evőkanál kókuszzsír
1 banán
2 mokkáskanál fahéj
3 evőkanál víz
Turmixgépben krémesre dolgozzuk, majd a torta tetején elkenjük. Kicsit
hűtőbe tesszük és ha megdermedt a teteje, szépen lehet vágni.
Egy kicsit lágy lett a fahéjkrém , de Isteni lett :) Legközelebb több kókuszzsírt teszek bele.
A recept Sütő Mónikától való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése