Hozzávalók :
½ csésze kesudió ( 2 órára áztatva )
1 csésze víz
2 ek almaecet
2 tk pirospaprikapor ( füstös )
2 tk hagymapor
½ tk fokhagymapor
2 tk ő fekete bors
1 tk só
¼ tk cayenne bors
2 csésze kukorica
1 csésze aszalt paradicsom
Ezeket jó alaposan össze turmixoltam
és a végén adtam hozzá a 2 csésze kukoricát ( nyáron főztem és késsel
levágva a szemeket lefagyasztottam ) és 1 csésze apróra vágott aszalt saját paradicsomomat ( én áztattam vagy 4 órán át )
Amikor készen volt akkor még adtam hozzá :
2 csésze kukoricát
2 tk kaprot ( szárítottat kért a recept de én fagyasztottat tettem bele )
2 ek friss metélőhagyma ( kertemben már van J hála )
2 csésze víz ( langyos szűrt vizet tetem bele )
De ezekkel csak a leglassabb fordulattal turmixoltam egyet, hogy
darabosan benne legyenek a kukorica szemek J
Nekem annyira ízlett, hogy nem győztem enni és enni J Egyszerűen hihetetlenül finomságos lett J
Ránézésre nem olyan mint egy
paradicsomleves J de
lehetett volna még több pirospaprikát tenni bele, de mindegy az íze a lényeg
!!! Az meg …. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése