Alaphoz :
1 csésze mandula ( 24 óráig áztatott, lehéjazott , szárított)
1 csésze datolya ( áztatva 1
órára, lecsurgatva )
2 ek kakaó
Csipet himalaja só
½ tk fahéj
Kesudió krém :
2 csésze kesudió ( 2 óráig áztatni, leszűrni )
¼ csésze juharszirup ( én mézet tettem bele )
1/3 csésze erős feketekávé
3 ek kókuszolaj olvasztott ( én 4 evőkanállal tettem bele, de szerintem
kell 6 ek )
Késhegynyi bourbon vanília por
Karamell öntet :
½ csésze datolya ( 2 ó áztatva, leszűrve )
Pici himalaja só
1 ek kakaóvaj ( dióvaj )
Elkészítése.
A mandulát aprítógépben aprítottam.
A datolyát a többi hozzávalókkal turmixoltam és utána hozzáadtam az mandulát.
Egy 18 cm-s tortaforma aljába egy kevés kókuszreszeléket szórtam, hogy ne
tapadjon annyira a massza a formához. Belesimítottam és a hűtőbe tettem.
A kesudiót leszűrtem és a kávéval, mézzel, vanília porral össze turmixoltam
a végén hozzáöntöttem a kókusz olajat, és krémesre dolgoztam. Ráöntöttem a
torta alapra és ismét a hűtőbe raktam. Szerintem kell bele 6 ek kókuszolaj,
mert nekem egy kicsit lágy lett.
Az öntetet elkészítettem, kókuszolajjal ( nincs itthon kakaóvaj se dióvaj
L ). Ez egy kicsit sűrűbb
lett és így habzsákba tettem és halmokat készítettem rá. Amúgy szerintem
elhagyható, anélkül is nagyon finom J annak aki szereti a kávét. Én igen J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése