Hozzávalók :
Alaphoz:
2,5 csésze reszelt sárgarépa (3-4 nagy )
1 csésze dió ( 24 órán át áztatott, szárított )
1 csésze datolya ( 1 órán át áztatva, lecsöpögtetve )
½ csésze kókuszreszelék
¾ tk fahéj
½ tk szerecsendió
Csipet só
Kesudió krém :
1 csésze kesudió ( 2 óra áztatva, lecsöpögtetve )
¼ csésze tisztított víz
3 ek méz
1 tk vanília kivonat vagy 1/4 mk vanília por bourbon
½ friss citromleve
1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
Csipet só
Elkészítése :
A datolyát aprítottam, hozzáadtam a diót és a többi hozzávalókat a
sárgarépa kivételével és tovább aprítottam, A végén összekevertem a reszelt sárgarépával. Egy 18 cm-es tortaformába nyomkodtam és a hűtőbe
tettem .
Krém :
A kesudiót a vízzel csipet sóval krémesre
turmixoltam , utána hozzáadtam a többi
hozzávalókat és krémesre turmixoltam. Rákentem a sárgarépa alapra és a hűtőbe
tettem, 4-5 óra múlva lehet szeletelni.
Könnyű zöldséges, édes desszert J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése