Hozzávalók:
2 tojás sárgája
6 dkg 82 % olvasztott vaj
5 dkg nád porcukor
jó csipet só.
20 dkg sima liszt
30 dkg Teljes kiőrlésű Tönkölybúza liszt ( a két lisztet összekevertem )
2 dkg friss élesztő szétmorzsolva
A hozzávalókat dagasztani kell és
pihentetni.
Megmondom őszintén és bele tettem a hozzávalókat szeretettel a kenyérsütő
gépembe, úgy abban a sorrendben ahogyan leírtam és elindítottam a programot J
Másfél óra múlva készen volt a
gyönyörűséges kelt tésztám J
Átgyúrtam vékonyan kinyújtottam kb: 45*35 cm-re
Felvágtam 20 kockára , Mindegyik
aljára tettem keményebb fajta házi sárgabarack lekvárt és egymásra hajtottam.
Vajazott tepsibe raktam ( 22*38 ) szorosan egymás mellé, úgy hogy a tészta
hajtás alul legyen. Megkentem olvasztott
vajjal és még hagytam a tepsiben egy konyharuhával letarva egy jó ½ -3/4 órát
kelni.
Amikor szép nagyra kelt előmelegített sütőbe tettem 180 fokos légkeverésnél kb 35-40 percig sütöttem J
Finomságos lett J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése