1,5 csésze 2 napig csíráztatott hajdina
½ csésze áztatott Dió
½ lila hagyma
1 sárgarépa
5-6 szem fekete olajbogyó
Petrezselyem
Só
Fűszerkeverék ( majoranna, oregánó,kakukkfű )
9 db lett ebből a mennyiségből .
A nyers hántolt hajdinát ( zöldes színű ) megmostam 1 órára beáztattam bő vízben. Utána
leöblítettem és egy 2 literes üvegbe raktam és az üveg szájára egy darab organza anyagot tettem és gumival
leszorítottam. Az üveget 45 fokos szögben egy tálba állítottam, naponta
legalább 3-szor felöntöttem vízzel és jól átmostam, leszűrtem. A második napon
már készíthető a fasírt J
Minden hozzávalót aprító gépbe tettem, fűszereztem kóstoltam és vizes
kézzel kis fasírtokat formáztam belőle. Aszalógép tapadásmentes lapjára tettem
és kb 12 óráig aszaltam, félidőben amikor már szikkadt a külső része, levettem
a tapadásmentes lapról és csak a rácson szárítottam tovább. Hűlés után a hűtőbe
tettem.
Salátával, öntettel nagyon finom J
Lénárt Gitta könyvéből való a recept.
Megjegyzés :1 csésze nyers hajdinából , 2 nap múlva : 3,5 csésze lesz, ennyire megdagad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése