2 napos hajdinacsíra
Hozzávalók :
2 csésze 2 napig csíráztatott hajdina
1/2 csésze őrölt tökmag
3 gerezd fokhagyma
1 ek hidegen sajtolt olaj
himalaja só
Sok füszerek : pirospaprika, ő kömény, fekete bors
A nyers hántolt hajdinát ( zöldes színű ) megmostam 1 órára beáztattam bő vízben. Utána leöblítettem és egy 2 literes üvegbe raktam és az üveg szájára egy darab organza anyagot tettem és gumival leszorítottam. Az üveget 45 fokos szögben egy tálba állítottam, naponta legalább 3-szor felöntöttem vízzel és jól átmostam, leszűrtem. 1 csésze nyers hajdinából , 2 nap múlva : 3,5 csésze lesz, ennyire megdagad.
Először a hajdinát összeturmixoltam kevés vízzel és hozzáadtam annyi reszelt tökmagot, hogy krémes, kenhető állaga legyen. Fűszereztem, kóstoltam és kész :) Máris ehető , kenyérre, krékerre :) Fincsi magyaros ízek :)
Lénárt Gitta könyvéből van a recept.
Megjegyzésem : én pirított tökmagot daráltam le .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése