2013. február 3., vasárnap

Műzliszelet



Nagyom finom lett :))

                  12 dkg zabpehely
                 20 dkg aszalt gyümölcsök  ( én: őszibarack, banán, sárgabarack,mazsola )
               4 ek méz
                  70 ml frissen facsart almalé
                3 dkg dióbél
                  3 dkg mogyoró
                3 dkg szezámmag
               fél citrom leve
elkészítés
1.    A zabpelyhet száraz serpenyőben nagyon világos színűre pirítjuk.
2.    A diót és a mogyorót duvára törjük (legegyszerűbb papírba tekerni, és istenesen megcsapkodni húsklopfolóval.)
3.    A diót, a mogyorót, és a szezámmagot külön-külön 2-2 percig szintén száraz septenyőben pirítjuk. Nem kell, hogy színe legyen, csak egy kis illata!
4.    Az összes enyhén megpirított (és illatozó) szárazanyagot egy tálba öntjük.
5.    Az aszalt gyümölcsöket aprítóba tesszük, és kicsire vagdossuk.
6.    Őket is a száraz anyagok mellé öntjük.
7.    A magos-gyümölcsös keverékre facsarjuk a citromlevet, az almalevet és a mézet.
8.    Jól összedolgozzuk, majd szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk.( 20 *28 -s tepsi )
9.    Jól lenyomkodjuk, minden irányból, hogy ne maradjon benne sehol levegő. Akkor jó, ha kb. 1,5 cm magas.
10.Előmelegített sütőbe dugjuk, és kb. 35 percig sütjük, amíg a massza ki nem szárad, és el nem kezd barnulni.
11.Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
12.Ha már nem meleg, szeleteljük. Légmentesen lezárt dobozban 1 hétig friss marad.
sütési hőfok: 
175°C-35
FitNass recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése