Nagyom finom lett :))
12 dkg zabpehely
20 dkg aszalt gyümölcsök ( én: őszibarack, banán, sárgabarack,mazsola )
4 ek méz
70 ml frissen facsart almalé
3 dkg dióbél
3 dkg mogyoró
3 dkg szezámmag
fél citrom leve
elkészítés
1.
A zabpelyhet száraz serpenyőben nagyon világos színűre
pirítjuk.
2.
A diót és a mogyorót duvára törjük (legegyszerűbb papírba
tekerni, és istenesen megcsapkodni húsklopfolóval.)
3.
A diót, a mogyorót, és a szezámmagot külön-külön 2-2 percig
szintén száraz septenyőben pirítjuk. Nem kell, hogy színe legyen, csak egy kis
illata!
4.
Az összes enyhén megpirított (és illatozó) szárazanyagot
egy tálba öntjük.
5.
Az aszalt gyümölcsöket aprítóba tesszük, és kicsire
vagdossuk.
6.
Őket is a száraz anyagok mellé öntjük.
7.
A magos-gyümölcsös keverékre facsarjuk a citromlevet, az
almalevet és a mézet.
8.
Jól összedolgozzuk, majd szilikonlappal bélelt tepsibe
simítjuk.( 20 *28 -s tepsi )
9.
Jól lenyomkodjuk, minden irányból, hogy ne maradjon benne sehol levegő. Akkor
jó, ha kb. 1,5 cm
magas.
10.Előmelegített sütőbe
dugjuk, és kb. 35 percig sütjük, amíg a massza ki nem szárad, és el nem kezd
barnulni.
11.Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk
kihűlni.
12.Ha már nem meleg,
szeleteljük. Légmentesen lezárt dobozban 1 hétig friss marad.
sütési hőfok:
175°C-35
FitNass recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése