: 8 szép nagy kelkáposztalevél,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 gerezd zúzott fokhagyma, csipetnyi köménymag, só.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. ( a prézlibe szezámmagot tettem,isteni )
A kisütéshez: olaj.
Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót. A káposztaleveleket kiterítve megkenjük a sajtkrémmel, és szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük a tekercseket). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.
Nagyon finom :) Én most fokhagymás,köménymagos,pirospaprikás túróval töltöttem meg ,ez is nagyon finom lett :)) Tartármártással ettem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése