2013. február 4., hétfő

Magkrém reggelire








Burgerkrémmel” töltött paprika
Bejegyezte Vámosi Nóra on május 17th, 2012
Hozzávalók a magkörözötthöz: 

1 nagyobb sárgarépa vagy 2 kisebb,
 1 csésze dió (előző este beáztatva),
 1 közepes vöröshagyma,
 2-4 gerezd fokhagyma ízlés szerint,
 Himalaya só, kis bors, őrölt piros fűszerpaprika

Elkészítés: A sárgarépát, vöröshagymát és diót aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük.
 Belerakjuk a fűszereket: zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát, majd még egyszer alaposan megkeverjük. Elég jól összetapad a massza, melyet belenyomkodunk friss, kicsumázott paprikába. Éles késsel szeletelhetjük.

Én annyit változtattam, hogy tettem bele köménymagot, vizet,és 3 ek olajat és saját pritaminpaprikaport :) Finom lett pirítossal  :))

Kenyér hozzávalói:
  • 25 dkg a tk. öregtésztából
  • 20 dkg BL 80 liszt
  • 10 dkg tk. rozsliszt
  • 5 dkg világos rozsliszt
  • 15 dkg grahamliszt (vagy tk. tönkölyliszt)
  • 1 tk. sikér
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • csipet aszkorbinsav
  • 1,2 dkg élesztő
  • 1 tk. barnacukor vagy méz
  • kb. 3,2-3,4 dl víz
  • fél tk. malátapor (elhagyható)
  • 2 ek. pehelymix keverék (zab,-rozs,-tönköly,-búza,-rizspehely)
  • 1-1 ek. len,- napraforgó,-szezám,-fekete szezám-,tökmag (mák)
  • A magok kivételével az összes hozzávalót bekészítem a kenyérsütőgép üstjébe, elindítom a dagasztás programot. A gép végig nyitott tetővel dolgozik.  A tészta ragacsosabb lesz, mint a fehérlisztes, de ez így van jól. Az utolsó 5 percben adom hozzá a magokat, amiből egy-két evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.
    Öregtészta:
    • 25 dkg BL 80 liszt
    • 25 dkg tk liszt (graham vagy tönköly)
    • 3 dl víz
    • 1 tk. cukor
    • 1 dkg élesztő
    Kenyérsütőgépbe készítem a hozzávalókat, majd elindítom a dagasztás programot. Nem kell végig vinni a húsz percet, kb. 10 perc után lekapcsolom, és magára hagyom egész éjszakára.
     http://limarapeksege.blogspot.hu/2010/08/magvas-rozskenyer.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése