Távolkeleti rizs ananászban
Hozzávalók:
24 dkg hosszúszemű rizs ( Lagrizs )
5 dkg kókuszreszelék
3 ek olaj
1 fej hagyma
¼ tk kurkuma
½ tk só
5 szegfűszeg
1 egész fahéj
Mazsola, mandula, tökmag, szárított sárgabarack, ananász darabok .
Elkészítése:
Fele forró vizet és a fele kókuszt turmixoltam és így kaptam belőle:
kókusztejet. Félretettem.
Melegítettem az olajat bele tettem a hagymát pároltam aztán bele tettem a
rizst, kurkumát, sót két percig kevergettem utána hozzá öntöttem a kókusztejet és a vizet, aztán a
szegfűszeget és a fahéjat. Kb 10 percig főztem lefedve.
Beletettem a mazsolát, mandulát, tökmagot,sárgabarackot,kókuszt és 8
percig főztem. Amikor a víz elfőtt akkor kész levettem a tűzről és 5 percig
állni hagytam,.
Kiszedtem a fahéjat és a szegfűszeget.
Ananászt kettévágtam és karalábévájóval kiszedtem a belsejét, beleraktam
a rizst .
Jó étvágyat J nekem
nagyon ízlett J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése