Hozzávalók:
Torta
alaphoz:
- 1 bögre nyers, hámozott mandula
- 1 bögre friss datolya, kimagozva
- 1/2 teáskanál só
Krémhez:
- 1 és 1/2 bögre nyers kesudió, beáztatva legalább 5 órára
- 1/3 bögre méz vagy agavé szirup
- 1/3 bögre kókuszolaj
- 1 bögre málna (ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki teljesen)
- 2 db citrom frissen facsart leve
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)
- 1 bögre friss datolya, kimagozva
- 1/2 teáskanál só
Krémhez:
- 1 és 1/2 bögre nyers kesudió, beáztatva legalább 5 órára
- 1/3 bögre méz vagy agavé szirup
- 1/3 bögre kókuszolaj
- 1 bögre málna (ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki teljesen)
- 2 db citrom frissen facsart leve
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 2,5 dl-es.)
A mandulát, a
datolyát és a sót konyhai robotgépbe tettem és kis darabosra apríttattam :) Akkor jó, ha kiveszünk belőle egy kis mennyiséget
és összegyúrva összeragad. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát teljesen béleljünk
ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás alapot (eléggé ragad a datolya
miatt, legyünk türelmesek!).
A krém
elkészítéséhez szűrjük le a vizet a kesudióról. Tegyük a kesut a kifacsart
citrom levével a robotgépbe és kezdjük el pürésíteni. Szép lassan adagoljuk
hozzá a mézet, a kókuszolajat és a vaníliát is. Ha már jó krémes állagú, akkor
öntsük ki belőle az 1/3-át és tegyük félre. A robotgépben maradt 2/3-hoz adjuk
a málnát és ezzel együtt is pürésítjük. Öntsük az alapra először a kesus
krémet, majd utána a málnás krémet és tegyük a fagyasztóba néhány órára, amíg
megszilárdul, szeletelhetővé válik, de nem túl kemény.
Isteni lett !!!!ezt a receptet málnásan láttam a :http://www.zizikalandjai.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése