2013. július 8., hétfő

Túrós batyu

Hozzávalók :12 db-hoz

Tésztához:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír v vaj
5 dkg porcukor
csipet só

Töltelék:

30 dkg túró
1 ek tejföl
1 tojássárgája
3 ek porcukor
1 ek búzadara
citromhéj, vanília
5 dkg mazsola
Tojás felvert kemény habja a végén.


Tésztához:
1dl tejben + 1 dkg cukor+ élesztő  egy kicsit futtatjuk ( kelesztjük ). A tojássárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet,amiben a sót feloldottuk .
 Egy nagy tálban a liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk a végén hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és hólyagosra kidolgozzuk. Liszttel megszórni a tetejét a tésztának, letakarni és  1 órát pihenni hagyni.. Lisztezett deszkára kiborítani,  kinyújtani, négyzet formára  és  12 egyenlő négyzetre felvágni.

Minden egyes darabot megszórni egy csipet búzadarával , kanállal ráhalmozni a túró tölteléket, a négy sarkát összefogni egy kicsit megtekerni (hogy ne jöjjön szét )

Töltelék :
Csak villával összekeverni és a végén hozzáadni a tojások kemény habját

 Zsírozott magas peremű tepsibe rakni szorosan egymás mellé .

180 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsül :)
Én az egész tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tettem és ott dagasztotta, kelesztette a gép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése