2013. július 7., vasárnap
Aszalt gomba marináló szószosan
Hozzávalók:
1/2 kg csiperke gomba
1 fej lila hagyma
pici csokor petrezselyem
2 ek hidegen sajtolt olaj
2 ek szójaszósz
csipet bors ( elhagyható ) én tettem bele.
A gombát megpucolni kockázni, a hagymát karikára vágni.
Megszórni apróra vágott petrezselyemmel és leönteni az olaj és szójaszósz keverékkel, jól összekavarni és legalább 4 órát álljon ebbe a páclében .
Aszaló gépben megaszaltam 6 óra kb. Annyira finom puha és ízletes, hogy én még ilyen finom gombát nem ettem,mondjuk nem vagyok annyira gombás sem ,de ez :)))))) Nem tudom másként leírni : ISTENI .))
Annyi van , hogy azért ezt max 1-2 napig jó így gyorsan meg kell enni :)) Most készítettem először :)
Lénárt Gitta könyvéből :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése