Hozzávalók:
Kelkáposzta lapok pácolva és utána aszalva .
Kesusajtos öntetet kell készíteni és ebben megmártogatni a káposztákat legalább 4 óráig álljon ebben a pácban és utána mehet aszalni 10-15 óra .Én este 20 órakor betettem az aszalóba és reggel 8 órára tökéletesen ropogós, finom, sós, sajtos ízű lett :)))))))))))))))
A marinád hozzávalói:
1 csésze natúr kesudió,
annyi víz ami ellepi a kesudiót
só,
3 ek inaktív sörélesztő pehely,
3 ek citromlé,
őrölt pirospaprika.
kevés köménymag
De kóstold és fűszerezd, ha még kell !!! ugyanilyen íze lesz mint most amikor megkóstolod :)
(Sót, sörélesztő pelyhet és citromlevet nem kell kispórolni belőle, mert ezek adják a fincsi markáns sajtos-chipses ízt majd). Az egészet jó alaposan össze botmixereljük.
Egyszerűen nem tudom leírni szavakkal, hogy milyen isteni finom lett !!!!
Nem gondoltam volna :) Szóval ezt mindig fogom készíteni :)
Amikor másodjára készítettem már tettem az aszalóra tapadásmentes papírt. és sűrűbbre hagytam a pácot :)
Amikor másodjára készítettem már tettem az aszalóra tapadásmentes papírt. és sűrűbbre hagytam a pácot :)
Fitt nők : Vámosi Nóra receptjéből való .
Ui: Tapasztalás miatt ,szerintem kell alá tapadásmentes lap ,mert nekem rászáradt a massza a rácsra. Legközelebb kipróbálom sütőlapon.
Ui: Tapasztalás miatt ,szerintem kell alá tapadásmentes lap ,mert nekem rászáradt a massza a rácsra. Legközelebb kipróbálom sütőlapon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése