Hozzávalók
·
2
csésze főtt rizs
·
2
evőkanál olívaolaj
·
1
teáskanál koriander por
·
1
teáskanál köménymag (egész)
·
1
teáskanál fekete mustármag (egész)
·
2-3
csipet hing/asafoetida (fokhagyma pótló, puffadásgátló fűszer)
·
1 bő
teáskanál kurkuma por
·
6-8
curry levél
·
2 db
szárított vörös chili
·
2
teáskanál reszelt gyömbér
·
1/2
csésze sótlan, pirított mogyoró, vagy kesudió
·
1 db
citrom leve
·
só
Így készítsd el:
Pirítsd
meg egy kicsit az őrölt koriandert, majd tedd félre. Ezután hevíts olajat egy
nagyobb serpenyőben, majd dobd bele a köménymagot, a fekete mustármagot, a curry
leveleket és a chiliket. Addig pirítsd őket, amíg a magok ki nem pattognak.
Vigyázz, hogy le ne égesd. Vedd lejjebb a hőmérsékletet és keverd hozzá a
reszelt gyömbért meg a kesudiót/mogyorót és süsd egy percig. Kapcsold ki a
tűzhelyet és öntsd a serpenyőbe a kurkumát, a hinget és a friss citromlevet.
Alaposan keverj össze mindent. Add hozzá a főtt rizst és a koriandert. Sózd meg
és keverd át az egészet, hogy a rizst átjárják a fűszerek. A kókuszimádók
bátran adjanak hozzá két evőkanálnyi kókuszport, de egy marék zöldborsóval is dúsítható. A
dél-indiai citromos rizs önmagában is igazán finom és kiadós fogás, mely
kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Remélem, megkóstoljátok.
Nekem nem volt itthon chili, így a piros szín hiányzik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése