25 dkg liszt
1 nagy tojás
12 dkg vaj
1 dl tejföl
1 ek porcukor
1 tk sütőpor
1 mk só
Töltelék
50 dkg túró
2 tojás
25 dkg porcukor
15 dkg darált mák
10 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
1 mk só
Tetejére:
3 ek tej
·
elkészítés
1.
A tésztához valókat cipóvá összegyúrjuk, és
egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk.
2.
A nagyobbik tésztadarabot lisztezett deszkán egy nagytepsi
méretre kinyújtjuk.
3.
A tepsit kibéleljük vele, és félretesszük. (A másik
tésztadarabot a felhasználásig a hűtőben tartjuk).
4.
A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a felvert tojásokkal,
a tejföllel, a mákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval
összekeverjük.
5.
A mazsolát is hozzákeverjük, és a tölteléket a tepsiben
lévő tésztára simítjuk.
6.
A másik, félretett tésztadarabot is kinyújtjuk tepsi
méretűre, és rátesszük. (Nem baj, ha elszakad a tészta,
"megfoltozható".)
7.
A tetejét megkenjük a tejjel, és villával megszurkáljuk.
8.
Előmelegített forró sütőbe toljuk, közepes lángon 10 percig,
majd kis lángon kb. 30 percig sütjük.
9.
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése