Hozzávalók :
2 sárgarépa
1 kisebb cékla
1 kisebb lila hagyma
1/2 csokor petrezselyem ( 10-15 szál )
2 kanál hántolt kendermag (kihagyható )
2 csésze sárga lenmag
só, fűszerek.
Bármilyen zöldséget használhatsz hozzá:
Cékla helyett zellert, paprikát, aszalt paradicsomot.
Répa helyett cukkinit.
Elkészítése :
A zöldségeket morzsásra aprítottam. Lenmagot szárazon ledaráltam kávédarálón és és tiszta vízbe áztattam 2 órán keresztül, a térfogata megnő így a vizet pótold ha kell. Egy lágy tészta szerű masszát kell, hogy kapj .
A két massza a lenmag és a zöldség egyforma arányúak legyenek.
Jól összedolgoztam ,sót,borsot,curryt, majoránnát tettem bele és megaszaltam .Mikor a teteje már szikkadt volt, bevagdostam.
Nagyon finom lett, kenyér helyett :) és így ezáltal még fogyok is :)
Lénárt Gitta : Élő ételek könyvéből van a recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése