Hozzávalók :
2 sárgarépa reszelve
1 cukkini kockára vágva
1/2 paprika kicsi darabokra vágva
1/2 lila hagyma
kis darab gyömbér reszelve
1 marék mazsola ( előtte áztatva egy kicsit )
Édes gyümölcs : én őszibarackot tettem bele
Néhány friss mentalevél
( más zöldségekkel is ki lehet próbálni : brokkoli, retek, karfiol, zeller stb )
Curry szósz:
3 dl kókusztej ( kókusztejporból készítettem, turmixoltam )
1 marék szezámmag
1 tk currypor
csipet só
1 narancs leve
aszalt paradicsom apróra vágva. ( nekem most nem volt )
A zöldségeket összevágtam egy tálba raktam
A szószhoz a hozzávalókat összeturmixoltam és a zöldségekre öntöttem, hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek és felszívják a nedvességet :) és így a zöldségek megpuhuljanak :)
Pár levélke menta és paradicsom jól illik hozzá, sőt tehetsz még hozzá egy kis mandulát, kesudiót :)
Annyira finom lett, hogy nekem ez lesz az egyik kedvencem :) Mennyei :)
Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel c könyvéből van .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése