2013. június 28., péntek
Mákos -almás pite ( nyers )
Hozzávalók :
3 db 19 x 19 cm-s aszalt gyümölcslap
Gyümölcslap:
60 dkg alma-banán vegyesen( tisztítva magok nélkül mérve !! ) , leturmixolva ( víz nélkül !! ) Aszalógépben vagy sütőben sütőpapíron vékony rétegben megaszalni ( kb: 10 -12 óra ) Aztán lehet ollóval felvágni tetszés szerint :)
Mákréteg :
20 dkg mák
15 dkg méz
1 citrom reszelt héja
1 kk vaníliapor ( vagy 1 vanília kikapart belseje )
Almaréteg :
20 dkg alma( tisztítva mérve )
1 ek méz
1 ek citromlé
1 kk fahéj
1tk útifűmaghéj ( elhagyható ) De kell bele szerintem, hogy ne legyen lágy. folyós az alma.
A mákos réteghez beáztatjuk a mákot kétszeres mennyiségű vízben 4-5 órára. ( az emésztésgátló anyagok így kiáznak belőle )
Jól leszűrjük, leöblítjük, szétterítve megszárítjuk és utána ledaráljuk. Összekeverjük mézzel, citromhéjjal és vaníliával.
Almatöltelék :
A felét nagy lyukú a másik felét az almának kis lyukú reszelőn lereszeljük, mézzel, citromlével ízesítjük. Konyhai szűrőbe tesszük és a felesleges levet lecsöpögtetjük ( 1 óra ) fontos, hogy ne ázzon el a "tészta ".Utána beletesszük a fahéjat, útifűmaghéjat ( ez zselésítő és magába szívja a felesleges nedvességet :)
Gyümölcslapra rákenünk egy réteg mákot, arra teszünk még egy gyümölcslapot,aztán jön az alma ,rá megint egy gyümölcslap és a végén rákenünk egy kis mákot még :)
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a gyümölcslapok felpuhuljanak:)
Lénárt Gitta: Élő édességek könyvéből van a recept :)
Isteni lett :D
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése