2014. június 10., kedd

Tárkonyos kesudiós öntet avokádó salátával




Hozzávalók :

4 marék zöld levél : pl :  mángold, saláta, madársaláta...stb..
2 marék spenót
1 ek friss mentalevél
1/2 csésze paradicsom, szeletelve
1/2 uborka kockára vágva
1 avokádó szeletelve
1 piros kápia paprika ( kaliforniai is lehet )
1 ek citromlé
2 tk olívaolaj

Tárkonyos öntet :

1/2 csésze kesudió ( áztatni 2 óráig legalább, leszűrni )
1/4 csésze víz
2 ek friss aprítptt tárkony
1/2 gerezd fokhagyma
1 ek almaecet
1 tk friss citromlé
3 ek olívaolaj
kevés só

( víz ha szükséges )

Elkészítése :

A salátához a hozzávalókat, tálalás előtt egy nagy tálba tettem az avokádó kivételével.
 Meglocsoltam az olajjal és a citromlével és óvatosan a kezemmel átforgattam.
Az avokádót kevés citromlével meglocsoltam, hogy ne barnuljon meg, ráhelyeztem a salátára

 az öntethez valókat jól összeturmixoltam és kész :)  Evés előtt a salátaára öntöttem :)
Nagyon, nagyon ízlik :) :) :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése