2012. november 25., vasárnap

Töltött krumpli és tökös almapüré




Tökös almapüré krumplipüré helyett ( Lengyel Judit )

Hozzávalók: 1 sütőtök (Föld/hűtő), 3 szem alma (Fa/Föld/frissítő), 1 mk őrölt gyömbér (Fém/forrósító), 1 kk zsályalevél (Tűz/melegítő), 1 mk őrölt bors (Fém/melegítő), 1 mk tengeri só (Víz/melegítő), 2 dk vaj (Föld/Víz/frissítő),
Elkészítése: Egy közepes sütőtök felét a három almával együtt tepsibe tesszük. 200 fokos sütőben egy órát sütjük. Amikor langyosra hűltek, a húsát egy tálba kikaparjuk, fűszerezzük, majd habosra keverjük. Tegyünk hozzá még egy kevés csiliszószt.

Töltött krumpli
Személyenként 2-3 db közepes krumpli(föld , 1 kis sárgarépa, vaj,vagy olaj, apróra vágott lila hagyma, bors, szerecsendió, só, tejföl, sajt .
Így készül :  a krumplit megmossuk, megtöröljük és több helyen megszurkáljuk, kicsit megsózzuk, majd alufóliával bélelt tepsiben kb  1 óra alatt megsütjük. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk és kevés vízben puhára főzzük. Még melegen áttörjük a vajjal, borssal, őrölt szerecsendióval, és megsózzuk. A megsült krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, belsejüket kivájjuk, összekeverjük a répakrémmel, aztán visszatöltjük, meglocsoljuk tejföllel és 10 percre visszatesszük a sütőbe és mielőtt tálaljuk megszórjuk reszelt sajttal. Húsevők sonkát, kolbászt vághatnak bele.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése