Graham magvas kenyér
25 dkg
rétesliszt- 25 dkg graham liszt – kb3- 3,5dl langyos tej – 3 ek olaj-, 1 -1 ek só és cukor , -1 marék napraforgómag
, 1 marék tökmag 1 ek lenmag. ( én ledarálom
) 1 tk kenyér fűszer 2 dkg friss élesztő vagy 7 g
dr otker szárított élesztő
Kenyérsütő gépben
sütöm.Normál sütés.Sötét szín .
Sorrend :
3,5 dl langyos tej - 3 ek olaj- 1ek cukor- 1 -1 marék tökmag,napraforgómag,1-1 ek szezámmag, lenmag -1 kk kenyérfűszer , lisztek összekeverve - élesztő.
Minden egyes hozzávalóknál összekeverem,vagyis megforgatom az edényt, hogy összekeveredjenek ,csak a végén a lisztnél már nem keverem.
Sorrend :
3,5 dl langyos tej - 3 ek olaj- 1ek cukor- 1 -1 marék tökmag,napraforgómag,1-1 ek szezámmag, lenmag -1 kk kenyérfűszer , lisztek összekeverve - élesztő.
Minden egyes hozzávalóknál összekeverem,vagyis megforgatom az edényt, hogy összekeveredjenek ,csak a végén a lisztnél már nem keverem.
Puha egynemű
buci állagú legyen az elején ,figyelni
és ha kell akkor még lisztet hozzáadni . ( én mindig több tejet adok hozzá(3,5 dl ) ,mert jobb ha még lisztet kell hozzáadni ,mint folyadékot.) Normál
sütőprogramon sütöm a kenyérsütőgépben, de lehet sütőben is sütni J 180 fok kb 50 -60 perc
Kenyér fűszer:
1 mk ánizs, 2 ek kömény, 1 ek édeskömény, 1 ek koriander.
Kávédarálóban porrá őrlöm és légmentesen tárolom.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.
Kenyér fűszer:
1 mk ánizs, 2 ek kömény, 1 ek édeskömény, 1 ek koriander.
Kávédarálóban porrá őrlöm és légmentesen tárolom.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése