2012. november 18., vasárnap

Magos kenyerem



Graham magvas kenyér

 25 dkg rétesliszt-   25 dkg graham liszt – kb3- 3,5dl  langyos tej – 3 ek olaj-,   1 -1 ek só és cukor , -1 marék napraforgómag , 1 marék tökmag  1 ek lenmag. ( én ledarálom ) 1 tk kenyér fűszer  2 dkg friss élesztő vagy 7 g dr otker szárított élesztő
 Kenyérsütő gépben sütöm.Normál sütés.Sötét szín .
 Sorrend :
3,5 dl langyos tej - 3 ek olaj- 1ek cukor- 1 -1 marék tökmag,napraforgómag,1-1 ek szezámmag, lenmag -1 kk kenyérfűszer , lisztek összekeverve - élesztő.
 Minden egyes hozzávalóknál összekeverem,vagyis megforgatom az edényt, hogy összekeveredjenek ,csak a végén a lisztnél már nem keverem.

 Puha egynemű buci  állagú legyen az elején ,figyelni és ha kell akkor még lisztet hozzáadni . ( én mindig több tejet adok hozzá(3,5 dl ) ,mert jobb ha még lisztet kell hozzáadni ,mint folyadékot.) Normál sütőprogramon sütöm a kenyérsütőgépben, de lehet sütőben is sütni J 180 fok kb 50 -60 perc

Kenyér fűszer:
1 mk ánizs, 2 ek  kömény, 1 ek édeskömény, 1 ek koriander.

Kávédarálóban porrá őrlöm és légmentesen tárolom.
50 dkg liszthez teszek 1 mk fűszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése